Close

Flanelálom

  

A vidéki ottalvós bulikban mindig van kockázati tényező, általában a helyben fellelhető anyagok minősége illetve a szállás a kritikus pont.

Előbbi érdekes volt, hiszen bontott tégla és bontott tégla között óriási különbség tud lenni, az viszont hogy nem lehet homokot venni a helyi tüzépen, szerintem nagyjából megbocsáthatatlan. Mindegy, megoldottuk, dolgoztunk amíg az idő engedte, aztán irány a szállás.

Igazából akkor kicsit gyanús lett a helyzet, amikor a faluban tőlünk kérdezték meg, hogy még működik a panzió?…na de fő az optimizmus, irány a szállás! 950 méterre volt a cél, persze alig találtuk meg, nagy nehezen meglett, a parkolónál telefonszám fogad, felhívom, érces férfihang közli, hogy jön, 1 perc.

Pár perc után megjelenik egy borvirágos arcú hölgy, aki a fülkébe behajolva közli, hogy nyitja a kaput, ezzel párhuzamosan konstatáljuk, hogy olyan cefreszag árad belőle, hogy nem is kell alkoholt inni ahhoz, hogy módosuljon a tudat, elég lesz pár perc beszélgetés vele.

Ez meg is lett, előtte persze kicsit ide-oda billegve bevezetett minket a panzióba, közben olyan markáns üzleti modellt vezetett fel, hogy nem hittük a fülünknek. Ez nagyjából úgy nézett ki, hogy most utasít el egy rakás foglalást, mert túl sok vele a macera. Ennek megfelelően az étterem is zárva, azzal is foglalkozni kellene, nem igaz? Hát kinek van ehhez kedve?

Ezek után kezdtem kicsit félni, milyen lesz a szoba, de első blikkre rendben volt minden, hurrá. Fürdés, vacsora, fogmosás közben hallom kollega visít mint egy malac, mint aki meglátta a nagykést…kiderült, hogy a matracnak csúfolt fekvésre alkalmas tárgy összes bonellrúgója érezhető, de nem baj, mert fokozza az élményt az ágyneműgarnitúra, igazi flanelálom, szerintem ahhoz képest a teszkógazdaságos igazi luxus lehet. Szerintem sötétben szikrázott is a keletkező feszültségtől…reggel aztán 20-30 perc jógagyakorlat regenerálta a teknőben alvás következtében kialakult akut gerinc és derékfájdalmakat és indulhatott az építése ennek a formavilágában egyszerű de nagyszerű tömegkályhának.