Close
cserépkályha építése, átrakása, bontása, tisztítása

Főnixmadár

 

cserépkályha építése, átrakása, bontása, tisztítása

Nem mindennapi eset. Legalábbis szerintem. Meglehetősen szürreális, na de ugye az emberi hülyeségnél csak a világűr az, ami tágasabb.

Egyszer csak jött egy telefon, hogy, kérem, segítsen, le kellene bontani egy kályhát. Jó, oké, idáig túl nagy baj nincs, de mi ez a kétségbeesés? Hát, na igen, öööööööööööö,  az van, hogy ez egy építési terület….és mi a baj, láttam már ilyet eleget, nagy meglepetés nem lehet…biztos benne? Igen.

Na jó, szóval az van, hogy építünk egy teljesen új házat, mindent lebontunk de van középen egy cserépkályha, azt ott meghagyjuk a helyén és körbeépítjük az új házzal, mert az úgy olcsóbb…

Kérem ismételje meg….

Ugyanez mint fent. Folytatás:

Szóval rájöttünk hogy a markoló (egyébként forgókotró ha nyelvtannácik szeretnénk lenni) elég nehezen tud mellette dolgozni, féltjük a csempét is, mégiscsak le kellene bontani, nehogy sérüljön….

Én: Azt hiszem erre korábban is gondolhattak volna.

Megrendelő: ööööööööö, azt hittük hogy menni fog ez így, de most látjuk hogy a kályha egyik része csak szimpla colos deszkákra támaszkodik a másik nem látszik ki a törmeléktől….

Én: Ez komoly?

Megrendelő: Hmmm, nem kicsit.

Én: Megnézem mit lehet tenni.

Az első benyomás látszik az első képen. Persze ezek után megbeszéltük hogy a bontás ilyen körülmények mellett nem fog menni, legalább a sitt legyen eltakarítva. Meglett.

20150716_144556

Ilyen körülmények vártak. Meg az ukász. Bontsd le, lehetőleg úgy, hogy ne sérüljön, van rá egy órád, mert a markoló (forgókotró) ott áll készenlétben mögötted. Megcsináltam.

Újra is lett rakva, igazából ez a poszt eredeti szándéka, persze a fotók a szokásos gagyi minőségben sikerültek, aki ismer meg se lepődik. Van ez így, nem érünk rá csak úgy fotózgatni. Viszont a kályhát megmentettük, újra él, azt hiszem megtettünk mindent, amit lehet. Igaz az ajtó maradt a régi, hiába mondtam, hogy cserélni kellene, mivel valószínűleg csak dísznek lesz a kályha, megteszi.

De akkor is. Megmentettük. Kár lett volna érte.

20151006_181009 20151006_180955